Wednesday, 3 February 2016

Ping Pong Match

Disebabkan kat luar hujan lebat, aktiviti petang main badminton kena tangguh. Cuba main badminton dalam rumah, tapi tak boleh haih. Asyik tersangkut kat kipas lah, kena ceiling lah, kena dinding lah. Last sekali aku cadang kat Aime lawan pingpong lak instead of badminton. Alang-alang bola pingpong yang hari keluarga hari tu banyak lagi lebih kan.

Hah, lagi satu.

Disebabkan takde meja pingpong dan raket pingpong, meja makan dan komik naruto jadi mangsa. Gigih kemaskan meja makan hanya semata nak jadikan meja pingpong. Haha. 3 kotak bola pingpong yang ada tu pulak kita orang letak kat tengah-tengah meja kekononnya sebagai net.

Simple meng.

Tak payah beli meja pingpong, tak payah beli set raket pingpong bagai. Berbekalkan meja makan, apa-apa jenis kotak or pape je lah asalkan boleh jadi net dan jugak buku as raket. Low cost gila. Haha.

Now sapa kata hujan-hujan takleh beriadah jugak? Haha.


P/S: Mula-mula tu macam nak give up gila sebab dua-dua noob ping pong, last sekali bila dah kekonon pro sikit terus tak nak stop main. Lulz.
February 03, 2016 / by / 2 Comments

2 comments:

  1. comel lah hani musfirah. pandai improvise.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi pahh. Nama penuh aje, kenapa tak letak binti sekali? Haha. Nanti boleh ar lawan dgn Ipah kat kolej nanti, indoor game katekann. Tak payah keluar, duk dalam umah je main. Haha.

      Delete