Bereh

24.2.16

Semester lima. Rumah level lima. Kelas full ke-lima lima hari. This year should be 2015 instead of 2016 sebab semua nak nombor 5 ni. Hehe. Kalau ikut Chinese beliefs, nombor 5 ni kategori nombor ada "ong" jugak kan? Haaa harap sem 5 ni ber-ong ong lah ye.

"Five is a huge symbol of good luck among the Chinese meaning of numbers line-up.....
When things are done in the rhythm of fives then the outcome is blessed."
(Whats-Your-Sign)

Just kidding gais. Jangan kecam cakap aku percaya pulak eh. Serah kat Allah segalanya and hopefully Allah ease everything for me, my classmates and also for all of you, my readers. (Kalau ada pembaca lah. LOL)

Register course, jadual kelas semua bereh doh (It's "settle" or "selesai" in standard language. Haha). Semalam settle daftar course lepas seharian menunggu depan laptop macam Tugu Negara gara-gara system problem. Hari ini pulak Alhamdulillah selesai bab jadual kelas sebab jadual IM dah terpampang kat dalam ICReSS. Semalam jadual tak keluar lagi.

Register course kemain laju tapi jadual takdak. 

Yeayy bereh blako doh

Check punya check, susun punya susun jadual and yeahh kelas aku dari hari Isnin sampailah Jumaat. Redha. Previous sem dah bersenang-lenang takde kelas hari Khamis & Jumaat, sem 5 takkan nak bersenang-lenang lagi kot kan? So far jadual aku dah chantekk cuma yang tak chantek banyak kelas petang. Ok get ready dengan stok gula-gula gais. Haha. Buat pembuat jadual, tolonglah jangan ubah pape lagi. Aku pun dah muak tengok student portal. 

Nasib tak muntah hijau je.

No 1 & No 2 aku tak sabar nak belajar

Thanks to Lumos UiTM for this time table

Lagi berapa hari nak mula semester 5. Semoga aku dan semua tabah dan takkan ada lagi isu pilih groupmate sebab nak markah tinggi, isu bodek lecturer pun sebab nak markah tinggi dan banyak lagi lah isu-isu politik belajar ini. Tolong lahhh. 

Bereh la boh. 
Gerak dulu deh, Assalamualaikum.

You Might Also Like

10 뚱

  1. mandarin language? bestnya. tangan sy dah kaku dah tak tau nak tulis bhs mandarin. hehe anyway,goodluck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Sama lah. Sy punya pun kaku jugak sebab last amek Mandarin 1&2 masa dip. Mandarin 3 baru nak amek ni. Dah berapa tahun tinggal. Risau jugak T___T Thankkkss yo ;)

      Delete
  2. Untunglah settle.... kita ni stress lagi dengan core resource memang tak boleh daftar langsung.. system down untuk resource katanya. kang berebut lagi kat pejabat fuhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung selagi jadual tak berubahh. Hehe.
      Aduhh yang part nak pi pejabat tu lemah sikit. Kalau staff oke takpe, sekali bila dia tengah hangin, abis laa. Huhu.
      Gud luck! Semoga Allah permudahkan urusan daftar kos :)

      Delete
  3. Replies
    1. Haa meh2. Join sekali belajar mandarin ;)

      Delete
  4. Ain isnin petang, selasa ngn khamis jah klas. Kalau blh bwk klas isnin tu g hari khmis xpo doh.. gi mno smlm? Ain ngn fiza ejah nk tukar ISM hani x respond

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas subuh make ubat batuk. Xkaba gapo. Redha je la jadual gano pn. Janji xclash. Huhu

      Delete
  5. wah bahasa mandarin bestnya teringin nak belajar T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa. Jom2 belajar mandarin. Best mandarin niii 😉

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*