Sem IV | Final Exam Result

18.2.16

Kalau geng IPTA lain dah lega dengan result masing-masing, kami geng UiTM baru hari ini nak lega. Macam biasa malam tadi aku tunggu tapi tak muncul tiba jugak. Kejap refresh email, pastu refresh lagi. Ha, memang takde keja semalam duk refresh email ja. Perit menunggu email sampai playlist masa tu tengah on play lagu Nora (Renungan Terakhir) yang ada lirik "Aku menerima salam perpisahan" ditukarnya oleh aku jadi "Aku menerima salam UiTM" walaupun tak terima pun lagi. 

Dah lah karaoke melalak sorang-sorang macam orang tak siuman dahh semalam. Stress menunggu gais. 03:30 am something aku dah berkira-kira nak tidur sebab frust menunggu. Sambil tu jugak aku scroll Facebook kekonon nak tengok status abam-abam dan adik-adik yang masih lagi up gambar selfie dengan caption "Tak boleh tidur la malam ni, Anyone nak teman?". Go die kau punya teman bagai. Surprisingly status macam tu tenggelam malam tadi sebab yang ada memenuhi TL aku adalah,

"Alhamdulillah syukur! Terima kasih kat lecturer bla bla bla bla."

Cuak menyampah sakit hati berdebar eyy poi mampuuss semua ada masa tu. Wai? Sebab aku tak dapat result lagi hoi, takyah nak happy sangat. Ternyata syaitan berjaya menghasut aku. Astagfirullahalazim. Nyah kau syaiton! Sambil scroll dengan high speed sebab nak skip status mereka yang dah dapat result tu, ada mamat ni up status cakap result boleh check kat Lumos UiTM tanpa tunggu email & kol 09:00 am tadi. *lelaju pi playstore untuk download benda tu.*  So here's the look of Lumos UiTM.


Successfully log-in then tangan laju menuju ke "Examination Result" maka aku pun turut sama, "Alhamdulillah syukur!". Nak menjerit keriangan sebenarnya tapi tak boleh sebab dah lewat malam. Hanya mampu scream in silent (kenapa dah macam tajuk movie horror) sambil tangan duk tepuk-tepuk bantal & katil. Rasa macam nak serbu bilik Umi Abah bagi tahu result tapi hanya mampu meroyan sorang-sorang atas katil. Crazy much right?

Malu sebenarnya atas rezeki ni sebab rasa macam tak layak. Aku tak pandai punnn T__T tapi tak palah, sekurangnya result kali ni hasil usaha gigih aku dengan groupmate(s) yang tak pernah pentingkan bijak pandai dalam berkawan. No more "Ala, sem 3 boleh la A sebab satu group dengan Minah Joyah Tipah." (Minah Joyah Tipah geng bijak pandai, aku TAK bijak, TAK pandai. Kira bagi "mereka", aku tumpang kepandaian Minah Joyah Tipah).

Sekarang aku dah tak segroup assignment dengan dia orang, boleh je dapat A. Sebab apa tahuu? Sebab Allah nak bagi rezeki dah 1, lepas tu groupmate aku tak pernah membezakan kau bijak ke, kau tak bijak ke, janji assignment setel dan kalau tak paham, saling tunjuk ajar. Bukan telan ilmu sorang-sorang, takde. You don't even need semua budak pandai dalam satu group assignment untuk dapat report A, presentation A, paper A asalkan teamwork kau bagus dan niat untuk saling tolong kawan bukan niat nak kejar A sorang diri. Tolong ubah mentaliti itu kawan.

  • Allah, Alhamdulillah & syukur.
  • Umi & Abah, siblings (Abe, Kak Yana, Kak Ina, Aghah & Aime),  ini semua berkat doa kalian. Terima kasih. Forever love all of you! #fauziclan
  • Lecturers (Miss Dewi, Madam Sharifah, Madam Jenneta, Dr. Zam, Sir Nizam, Sir Sham, Madam Diana & Sir Burn), saya tahu saya tak usaha lebih. Ore kato, "Tak all out" but still, terima kasih atas segala ilmu yang dicurah dan markah yang diberikan.
  • Friends, groupmate(s), housemate(s), thanks for sharing opinion, ideas, and for sure terima kasih sudi berkongsi ilmu yang anda tahu dengan saya dan saling tolong menolong. I love you. All of you.


Wish seperti biasa, tahniahhh buat semua geng UiTM yang dapat result hari ni (geng IPTA lain jugak) no matter how's your result. That's your effort right? Janji dah cuba yang tebaikk. Keep trying and don't give up. Macam gambar abam Vixx tu, "Usaha tangga kejayaan!". *himm*. Wayyy to go another 2 semester sebelum ketemu dengan internship, graduation and need to struggle more for Anugerah Kelas Pertama (mungkin?). Insha Allah kalau ada rezeki Allah nak bagi.

Fighting! Assalamualaikum, bai.


P/S: Sorry for the scaps from phone. Guwa malas nak bukak lappy. Btw, Happy 24th Birthday Maisarah Aqlili Riana, the craziest friend eva.

You Might Also Like

16 뚱

  1. Yeayyy! Tahniahh awakkkk.... Tau takpe, smlm mcm lambat gila email masuk. Jenuh tgu. Dh nk give up siap update status kt fb pasal tak tau result lagi. Sekali dh amik mood nk tdo, result masuk n I'm like... Whattttt kot ye pun kasi chance lah org tdo tenang mimpi indah dlu ke apa. Tadi punya tgu bagai nk rak takde plk masuk inbox aihh gewamnye kite! Haha.. Alhamdulillah apa adanya. Janji lulus semuanya dh kira syukur sgt. Good night! :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Result exam pun reti nak main-main kita dh sekarang ni, bukan takat manusia ja. Haha. Alhamdulillah, redha dan terima sebab tu yang dah kita usahakan. Tahniahh kat awakk jugakk :D Good night too! :D

      Delete
  2. eh IMR? awak dak record erk? Uni mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye saya, budak record. Hehe. Semestinya Puncak Perdana, awak pun sama kan? Hari tu ada terbaca awak punya entri. Bdk resource right?

      Delete
  3. wah, congrats some more hani. daebak! teruskan untuk sem2 yang selanjutnya. saya tumpang happy dan jeles. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ipaaaaaaah *pasang loudspeaker*
      Where have u been? Wai I kenot see your blog haa?
      Blog has been removed katanya.
      Anyway, terima kasih pah. Congrats untuk ipah jugakk!*XOXO*

      Delete
    2. remove sudah. nak pakai diari buku je sekarang. oldskool gitu. hahahaha.

      Delete
  4. tahniah yeee sis :D tpi mcm knal je mamat2 yg naik tangga tu , VIXX ek :3

    ReplyDelete
  5. congrats! aku nervous nak dapat result next month

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou! Eh mesti superb punya tu result. Pandai apaaa belajar sampai Jepun sana. Kan? Haha. (Bajet macam tahu2 lak aku ni. Haha)

      Delete
  6. Tahniah :D pergghhhh .. Result msti gempak kannn ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ;)
      Mana ada, biasa-biasa ajo.
      Orang lain lagi gempakk :D

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*