Friday, 26 February 2016

Lil Birdie
February 26, 2016

Lil Birdie

Meet little bird, geng baru Aiman kat rumah.


2 hari lepas Abah ada pi rumah jiran kita orang, Pakcik Ghani tolong buat apa entah. Then Pakcik Ghani bagi anak burung ni. Ke mana mak burung ni idk. Tak tanya lebih pulak. Keke. I asked Aiman, "Nak letak nama apa?" and he been thinking like bersungguh gila and lastly come out with "Fluffy". Like seriously bruh? Nak bagi Fluffy bagai, dia ingat ni Unicorn dalam Despicable Me. Aku tak tahu lagi apa planning Abah bila burung ni dah boleh terbang nanti. Mungkin lepaskan dia kot. Nak kurung je dalam sangkar macam kesian pulak. 

Unofficial name: Fluffy

Aiman? Nahh, I don't know. Harap dia boleh terima lah kalau Abah nak lepaskan sebab aku tengok macam dah sayang gila walaupun baru berapa hari bela. Pagi tadi burung ni keluar dari bekas pinky minky dia tu. Aku ingat dah lari tang mana rupanya ada duk sembunyi belakang bunga umi. Bila Aiman tahu perghh dia punya cuakk sampai cari satu rumah. Tak jumpa jugak, sampai keluar rumah cari. Bila dah jumpa ada belakang bunga tu terus lebar je senyumann. 

"Let me sleep you human" 

Mak ayah lil birdie

Look alike much huh? LOL

Since mak burung takde, Aiman take in-charge

Short entry for today pasal lil birdie nih. Aku tengah berduka lara, tengah kumpul semangat sebab esok dah nak pi Shah Alam dan disebabkan kolej tak benarkan pelajar masuk esok, aku terpaksa gerak PJ dulu. Menagih simpati kat rumah Kak Ina. Blogwalking, followback etc Insha Allah bila sampai PJ nanti aku buat dehh. Sekarang ni tengah mood packing barang lagi. K, Assalamualaikum.

1 comment:

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*