29.2.16

Goodbye Birdie

Semalam Abah WhatsApp dalam group family bagi tahu burung yang kita orang baru adopt dah mati. Abah sent sekali gambar si bongsu, Aiman, dengan mata bengkek gila baru lepas nangis. Abah Umi cakap Aiman memang menangis gila sebab masa tu dia tengah bagi makan kat Birdie then tetiba Birdie tak bergerak and the saddest part is masa tu Birdie kat atas telapak tangan dia T___T

It's sad to know Birdie dah takde sebab Aiman memang treasure gila burung ni lepas Abah bawak balik ke rumah. Like 24 hours nak jenguk je Birdie. Celik mata dari tidur pun terus jenguk Birdie, tukar air baru dan letak roti baru. Paper dalam bakul tu pun berkali-kali tukar walaupun tak kotor mana lagi. Plus, dia ada berangan nak bawak Birdie pi Gambang sekali since kita orang ada small gathering between the Fauzi Clan kat Gambang 11 March ni.

Be strong little man! I wish I could be there with you tapi nak buat macam mana kan, Kak Irah dah terpaksa datang Puncak. You're doing a great job jaga Birdie walaupun untuk beberapa hari sahaja. Aiman jaga makan minum dia sepanjang masa kan? Siap bagi dia jalan-jalan atas karpet kesayangan Umi lagi. Well, it's a secret between you and me right? Kalau Umi tahu abeh ar kita masa tu. 

It's okay for you to cry sebab Umi cakap itu tandanya hati kita lembut. May Allah rewards you for your pure heart and good deeds sepanjang jaga Birdie. 

Rest in peace Birdie.


P/S: Berlinang air mata aku sambil taip ni. Diiringi pulak lagu Into The New World (Ballad Ver.) T____T

7 comments:

  1. ah this reminds me of that one time when my dad got us a bird and it became an adopted extension of our family...till of course it died a few days later.. Aiman reminds me of my big brother at the time who cried so hard (oh okay, we cried hard, together actually lol) that his eyes went swollen and all, guess guy feels a lot when they're young right? :D *such fun memories dwelling on the sadness in an innocent world*

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know right. I know the feels when losing your beloved wonderpet even you only treasure that animal in few days only T__T. Hope that this kind of feels make them (us also) become more matured and most important, with this kind of experience, make all of us more care and love animals ;)

      Delete
  2. aiman, you're doin' a good job.. jangan sedih... :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, he's doing a really great job!
      Thank you :)

      Delete
  3. Awww..ksiannye..bertabahlah aiman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Semoga dia tabah & lebih matangkan dia :)

      Delete
    2. Yup. Semoga dia tabah & lebih matangkan dia :)

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*