Wednesday, 1 August 2018

OMG 26

Salam Alaykum.


Alhamdulillah, another year older. Tak mengharapkan apa-apa pun melainkan diberi kesihatan dam umur yang panjang dan peluang bekerja so that I boleh berbakti for Umi & Abah. Loserlah rasa bila tak mampu nak bagi duit bulan-bulan, tak mampu nak belikan something buat mereka. Ala sedih. Okay enough. So, I punya birthday still sama je dari kecil sampai ke besar, tak ada nak sambut-sambut bagai. Mungkin sebab dari kecil tak diajar dengan birthday celebration so bila dah besar, benda tu dah jadi biasa. Tapi since birthday kali ini I tengah mood okay, I decided to bake my own birthday cake. Well, it's your own birthday, so you bake your own cake la kan. Tak kisahlah orang nak cakap loser ke, lonely ke, forever single ke janji diri sendiri happy. Okay, what?

I pick brownies as my choice for my so called birthday cake. Dah lama sebenarnya teringin nak buat brownies tapi tak pernah-pernah jadi. Asyik cancel je. So bila birthday ni, ada alasan kukuh sikit la nak bake. Hahaha. How's the result? Herm, let's say that my brownies turned out to be browngit? Brownies hangit? Hahaha. Tak tahu salah I atau salah oven, tapi brownies tu jadi hangit sebelah part je. Tapi hangit dia tak teruk mana pun, boleh telan lagi. So bukan salah I lah kan? Haha 


Terima kasih untuk ucapan dan doa dari kalian. Semoga dimakbulkan, amin. Tak kisah lah ucapan/doa dari sekecil-kecil wish sampailah sebesar-besarnya from dirahmati dunia akhirat, rezeki sampailah ke jodoh. Siap ada yang suruh kawen cepat-cepat. Bukan wish biasa-biasa tapi bagi arahan terus. Bab jodoh mungkin no 3, 4, 5 sekarang ni sebab priority I is kerja sekarang. I nak kumpul duit, nak settle hutang, nak bagi apa je Umi & Abah mahu then I nak pi travel. Tak kawen pun tak apa lah kot. Lagi pun takdak sapa suka kat I so buat apa kawen kan? Eh gurau. Tak elok cakap macam tu, nanti nabi tak ngaku umat. Keke.

August 01, 2018 / by / 5 Comments

5 comments:

  1. the browbies still looks nice tho! happy bday!

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday.. have a blast year ahead =)

    ReplyDelete
  3. Happy belated birthday. May Allah bless you :)

    ReplyDelete
  4. I hope it's not too late, so.. Happy birthday..!

    ReplyDelete