Tuesday, 31 October 2017

Mee Udang Mak Jah | Kuala Sepetang

Salam Alaykum  ❤️


Just came back from a short trip with Fauzi Clan at Bukit Merah, Perak and Alhamdulillah safely arrived at Kelate last night. So before heading back to Kelate, we visited one of the viral places at Kuala Sepetang, which is Mee Udang Mak Jah. Haven't heard of this place or not? It is first time for me tapi bagi orang Perak mungkin familiar lah kot. This restaurant located at Kampung Menteri, Kuala Sepetang, about 18 kilometers from Taiping. Meanwhile for us, it took about 40 minutes (30 kilometers) from Bukit Merah.

🏘️ Mee Udang Mak Jah,
Kampung Menteri, 34650, 
Kuala Sepetang, Perak
🕰️ 12PM-10PM
📞 05-898 1400


Abaikan seketul Hasya yang tengah lena tu

This blog post is not for a review purpose pun but as for a personal opinion, the taste of mee udang and nasi goreng special kinda average kot. Mungkin famous because of the amount and size of the prawn itself. Dalam mee udang dengan nasi goreng so called special yang kami order tu boleh tahan banyak dan besar jugalah udang yang dia orang letak, dalam 5-7 ekor. Gilos kau kalau bayar mahal-mahal tapi dapat udang sikit plus kecik. Memang flip table nanti. Hoho.

Highly recommended or not? Terpulang. As for me, once is enough kot but everyone has different taste I guess. Lain orang lain citarasanya. It might be average for me, but who knows the taste will be super tasty and super delicious for you? Jadi, kalau ke Perak nanti, jangan lupa singgah Mee Udang Mak Jah ni untuk rasa sendiri bukan setakat Mee Udang, Nasi Goreng Udang, tapi banyak lagi menu yang berlaukkan udang. Kalau tak ke Perak sekalipun, you can visit a branch of Mee Udang Mak Jah located at Wangsa Maju, KL. 



Till then, ciao 👻
October 31, 2017 / by / 18 Comments

18 comments:

  1. Nampak sedap betul! Udang boleh tahan besar. Btw, pinggan nasi goreng tu unik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peminat seafood memang confirm terliur! Ha'ah betul. Kita orang pun tertarik gak dengan pinggan perahu tu. Haha

      Delete
  2. Ya ampun sedapnya udang. kecur liur sungguh tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kan. Memang kecur tengok udang-udang segar ni.

      Delete
  3. mcm sedap je makanan dia... mengancam gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang minat makan udang confirm nikmat. Hehe

      Delete
  4. Pagi2 tgok gmbr mee udang ni. Terus lapar.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha hebat naw penangan mee udang makjah ni. Pagi2 pun boleh kasi terliur.

      Delete
  5. Salam singgah dan follow. Anda dijemput join GA saya!

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete
  6. pernah rasa juga mee udang mak jah ni. bagi saya rasanya boleh tahan. portion nya berbaloi dengan harga

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la, lain orang lain taste dia kan. Yup betul, portion memang berbaloi dengan harga. Hehe

      Delete
  7. Dari gambar nampak sedap. Especially the mee udang. Terliur tengok T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha nanti boleh la cuba try Mee Udang Mak Jah ni hehe

      Delete
  8. busyra penah makan sini.. sedap! udang dia bnyk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, udang dia memang ternyata banyak keke

      Delete