Menuju Puncak | Sem 6

9.9.16

Holla. It's me yo. Yass, me. 

It's been awhile tho since ma last post. Cliche reason, there's nothing to write up. So, Ahad 4hb lepas secara rasminya dah mula semester untuk tahun akhir aku. Ahad tu daftar kolej sebenarnya, 5hb baru mula kelas. Talk bout this semester, kinda mixed feelings. First yeah excited sebab ai is dapat bilik berdua yang mempunya meja belajar didalamnya. Can you imagine sem akhir baru ai dapat bilik ni, sem sebelum ini mengalah bagi kat orang je. Thanks yo pengurusan kolej. 

Second, awkward. Untuk sem ini kolej dengan rajinnya mengatur sendiri nama-nama rakan serumah. Ringkasnya aku duduk satu rumah dengan orang baru yang I don't even know and meet before this. Apa pun, so far they being a good juniors and hopefully kekal hingga ke hujung sem attitude sebegitu. Harap takda lah yang pengotor ke, tak reti nak kemas rumah apa ke eh. Sama-sama kita bagi kerjasama okeng hadek-hadek :)

Third, afraid. Takut nak mula belajar untuk semester 6 ini sebab kebanyakan paper kinda mencabar. Dengan gossip subject ni susah la, lecturer ini susah la. Haiyooo aku paling tak suka gossip macam ni. Let's all study hard la tanpa fokus nak paper senang dan lecturer senang je memanjang. It's good to have lec yang sempoi, senang, suka buat lawak, subject yang senang etc tapi kalau asyik bersenang lenang je, bila nak rasa cabaran belajar, ye dak? 


That's all for my not-so-interesting post for today. I'm at home now for cuti Raya Haji actually. While everyone tengah fefeeling excited untuk sambut Raya Haji, aku kinda excited waiting for my first and only one baby niece yang tak keluar-keluar lagi dari 3hb. Gosh, baby niece, bila nak keluar? Like, Fauzi Clan just can't wait anymore lahh. 

Makcikk awak ni sanggup tauu ponteng kelas Rabu Khamis lepas semata nak teman ayah awak drive lepas sampai dari Sabah tapi sekali tak jadi keluar pulak. Hadehh la babyyy. Haha. May Allah ease everything for my SIL and babyyy niece. Doakan yang terbaik buat mereka awok-awok semua dehh. Till then, Assalamualaikum :)

You Might Also Like

2 뚱

  1. Ooo belajar lagi ye rupanya.. good luck in your study. Final semester! Chiayok! :)

    ReplyDelete
  2. Eh eh, sama lah kita tengah sem 6. Tapi Nad punya course ni sampai sem 8 huhu TT_TT

    ReplyDelete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*