Monday, 9 May 2016

Script Writer

Hah.

Acah-acah jadi script writer lah pulakk. Skrip untuk movie mandarin. How I miss berlakon untuk movie Mandarin masa diploma dulu. Mungkin sebab jalan cerita yang bebas dan gila-gila. Kalau degree level ini seseskeeema sikit. Skrip kena ikut chapter dalam buku tak macam diploma duluuu T_T

Been writing this script since Sabtu lepas dan masih on-going buat skrip malam ni walaupun esok pagi ada test Digitization. Dah kenapa tak study Digitize dulu? Ha yang tu tengah malam sikit kita bukak nota. Nanti semua housemate dah tidur, keadaan dah agak tenang tanpa gangguan-gangguan luar. Haha.


May 09, 2016 / by / 12 Comments

12 comments:

  1. seronoknya belajar mandarin, rindu pulak nak belajar hehe anyway, good luck for your test hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Tambah lagi kalau laoshi yang mengajar tu best. Lagi rindu nak belajar hehe.

      Thank youuu :)

      Delete
  2. pernah ambik subjek mandarin masa diploma dlu. kemahin susah! haha. skrg lupa dh smua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Degree level ni lagi susaaaah. Haha.

      Delete
  3. All the best dear.! Sis tau mandarin sesikit je.. hehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Xpe sesikit pun janji tahuu jugak :-)

      Delete
  4. samela kita. teringat pulak kenangan time study dulu. ktorang pun kena buat video utk subjek mandarin, buat diaolog n berlakon sekali. hihi. memang gelak sakan la time tu . hihi =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. Tu tak campur lagi bila tengok scene-scene yang tak jadi, scene tak igt script. Memang sakit perut sebab gelak je. Haha.

      Delete
  5. wah bestnya reti mandarin...saya selalu tercengang je when people speaking mandarin haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Tak reti mana pun. Tahuu yang basic-basic je.

      Delete
  6. dulu masa tadika & sekolah rendah ada ambik mandarin. 6 tahun lah jugak belajar mandarin tapi masuk sekolah menengah je dah tak ambik,skrg semua benda dah lupa just speaking tu je masih okay hahaha good luck kak,all the best. fighting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah bestnya dari kecik belajar bahasa lain. Lama pulak tuu 6 tahun. Tak pe janji ada yg ingat jugak walaupun sikit2. Hehe.

      Thanks! Good luck, all the best and fighting to you too~

      Delete