Saturday, 7 May 2016

Hari Terbuka Armada 2016 @ Navy Base TLDM Lumut

Heyyyy kauu.

Eh tak. Heyyy Assalamualaikum. *playing Faizal Tahir's Assalamualaikum.

Nahh, hari tu dah janji nak update pasal Hari Terbuka Armada 2016. Izinkan saya menunaikan janji saya. Haa gitu. Enjoy the not-so-interesting-story and jakuness picasa of us kat sana! Pardon for the jakuness gais. Oh ye, Hari Terbuka Armada 2016 ini bersempena anniversary TLDM yang ke-82 kalau tak silap aku.

Happy (belated) 82nd Anniversary Royal Malaysian Navy :)










Gambar bawah ni masa persembahan lakonan dari dia orang, kekonon kapal kena rampas lanun then here comes the unsung heros, baabammm! Memang best gila baq hang! Terlopong aku tengok sampai Su & Che Nor ajak balik pun aku, Kak Ina dengan budak-budak ni tak nak berganjakk hoi. Jalan pun slow-slow sebab nak tengok sampai habis. 

Sis belanja satu gif sebab tak leh upload video. Terlalu banyak suara latar dari kami seperti, "Woooohh fuyooooh waaahhh arghhh" and etc. Tak ketinggalan juga soalan dari mak-mak sedara yang terlampau curious sebab tak tengok persembahan dari awal, "Mana lanun?" "Tu lanun ke tentera?" "Siapa kena tawan?" "Tu sape yang berenang tu?" and etc. Haha




Tak dapat bawak balik abang navy, dapat bawak balik sourvenier pun jadilah

P/S: Udara dah, Laut dah, Darat bila pulakk? Haha. 
May 07, 2016 / by / 4 Comments

4 comments:

  1. Assalamualaikum hanimsfrh,

    Seronok pergi pameran camni..
    Bukan selalu dapat peluang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam :)

      Ha'ah betul tu. Bukan selalu dapat peluang macam ni. Entah-entah ini yang pertama dan terakhir kali dapat masuk tempat macam ni. Hehe

      Delete
  2. seronok dapat tengok live performance

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.
      Seronok plus ter-over jakun. Haha

      Delete