Thursday, 24 March 2016

Hope
March 24, 2016

Hope

Just come back from Kandang (not that kind of kandang lah, tapi kedai-kedai makan kat Puncak Perdana and please don't ask me why panggil kandang) then got WhatsApp from Anis telling a news that we're never expect!

"Haniiii"
"Nak nanges"
"Alhamdulillah"
"Dgn TUDM berjaya"
"Die call"
"Die suh whatsapp details"

Menangis sambil tak henti-henti bersyukur pada Allah. Serious, tak tipu. Kalau (kalau-kalau lah) ada yang baca previous post, definitely know yang aku tengah ada conflict dengan subject Oral History (IMR604) sekarang ni. Like sekarang dah minggu ke-4, kami belum dapat tokoh lagi. Group lain dah proceed dengan Literature Review, list of questions bagai dah. Kami masih terkial-kial contact sana sini cari tokoh.

Since after kelas OH Selasa lepas, aku start murung and sometimes moody sorang-sorang bila pikir pasal tokoh ni. Habis semua orang aku terjah, minta dia orang carikan tokoh kalau-kalau ada yang kenal. Like, macam mana kalau sampai ke sudah tak dapat jugak tokoh sebab our interview session kena proceed dalam 2 minggu lagi. 

In shock juga dengan perkhabaran ni sebab me and Anis just lose our hope waiting for TUDM's feedback and Alhamdulillah, pihak TUDM hubungi kita orang juga! Well maybe because,

"The best always comes last"?

Yang paling penting, never give up asking for Allah's helps. Bagi pengajaran kat diri aku sendiri jugak sebenarnya. Pengajaran bahawasanya jangan sesekali cari Allah bila susah saja, bila senang dilupakan macam tu je. Shame on you, Kak Irah T_T.  Allah bagi ujian dan dugaan supaya nak kita selalu ingat kat dia.

Apa pun, perjalanan tugasan masih jauh, semoga aku tak lupa pada-Nya dan akan sentiasa mengingatinya baik dalam keadaan senang mahupun susah. Semoga Dia mempermudahkan juga segala urusan kami. 

Amin.

2 comments:

  1. Hai awak. I'm the one who loves doing task at last minute. Alhamdulillah it really works and better than others. Tapi sebaiknya plan and take action awal-awal supaya kita dapat lebih banyak input.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi there! Thanks for your advice. Yup. Last minute punya kerja ni kadang bagi hasil yang gempak tapi silap langkah sikit memang naiyaa. Betul, plan & take action awal-awal tu the best wayy! Thanks again.

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*