30.1.16

Patung by Muhammad Fatrim

Mind blowing.

Bendalah ini je yang terlintas di benak fikiran aku once aku dah finished reading Patung, Fixi's novel written by Muhammad Fatrim. It took 2 days for me to finish this book walaupun buku ni takdak tebal mana pun. Gara-gara nak paham betul-betul jalan ceghita.

Dikala semester break masih lagi panjang (well walaupun takdak nak panjang mana dah), selain layan on-going drama, finish all books that I bought with Voucher Buku during last year's PBAKL also one of my mission. How I wish aku boleh baca nota Appraisal hari tu just like what I'm doing right now. Gigih membaca sampai tak tidur malam.

Deng. Back to Patung.

Macam aku cakap tadi, memang mind blowing. Mungkin sebab aku pun spesis lambat pick-up, jadi nak paham jalan cerita tu pun makan masa jugak. Bayangkan, part "Orked adalah Melur dan Melur adalah Orked" tu je dah buat aku baca 4-5 kali kot. Inikan nak paham jalan cerita satu buku tu. Haha.

Tapi best ar bagi aku sebab sama macam Asrama, kau jadi wondering sorang diri. Dalam pikiran duk asyik duk pikir ja, siapa minah ni, siapa mamat ni, siapa itu, siapa ini, apa jadi lepas tu, lepas ni and so on. Last sekali rasa macam dah give up sangat sampai kau rasa,

"Arghhh siapa yang jahat sebenarnya niiiii."

Ouh btw, persoalan kemana hilangnya si Sarah Geng The Queen tu pun ada terjawab dalam novel ini. Siapa Sarah, siapa pulak Geng The Queen? Hah, mohon rujuk buku Asrama pulak. Haha. Nak bagi star untuk buku Patung ini tak mampulah deknonn tapi okeyy lah bagi aku. Takde pulak rasa macam melayang cenggitu je duit beli buku ini. Haha. Lain orang lain pendapat kot and please jangan anggap ini review. 

Deknon tak reti nak review benda bagai.
N-yeong, Wassalam.


P/S: I'm looking for Budak Hostel Otaknya Sewel right now. Instead of beli online, ada jual kat mana-mana kedai buku tak? Dah cari tapi tak jumpaaaaa. 

No comments:

Post a Comment

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*