Sunday, 31 December 2017

2017 | Last Chapter

Last chapter of 2017 with no si bongsu by my side.


Hari ini selesai urusan pendaftaran sekolah dan juga asrama pilihan hati beliau (dan rakan-rakan) yakni Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Melor (SMKAM). Agak risau sebenarnya mengenangkan si bongsu yang tak pernah berjauhan lama-lama (unless pergi lawatan sekolah 2-3 hari) tapi mengenangkan juga dia tu lelaki dan perlu belajar berdikari, ku relakan dia pergi. Ha gituh. Tapi macam tak rela sangat lagi ni sebab tadi dari dalam bilik terdengar suara TV kat ruang tamu pun macam dengar dia duk berbual dengan Umi macam kebiasaannya. Ini baru perasaan si akak, perasaan si Umi yang memang duduk dengan je kat rumah kalau kami adik-beradik yang lain takde, entah macam mana lah kan? 


Oh em gee, sis teremosi pula. 

Perasaan emosi ni okay je sebenarnya bila siang hari tapi masuk je Maghrib, tetiba rasa sayu & kosong. Mula lah nak touching kan, "Dah takde orang nak berebut laptop dengan aku", "Dah takde orang nak gaduh-gaduh dengan aku", "Dah takde orang nak datang bilik tengah2 malam, request goreng itu goreng ini, buat air tu buat air ini". Haiyoo susah bila kau terlalu rapat dengan adikk kauuu. Hahaha.

Anyway, I just wish the best for Aiman and friends! Semoga dia boleh survive dengan cemerlang dari segi akademi dan juga kehidupan sosial di asrama untuk 5 tahun di sana Insha Allah. Hopefully juga bila duduk asrama ni, dah pandai jaga diri, pakaian, solat semualah dan terakhirnya, semoga Allah lindungi dari segala kejadian buruk terutama di asrama. Dak-dak asrama tahulah betapa azabnya duduk asrama ni especially bila ada kes dengan senior yang acah-acah ketua kat situ. Nauzubillah, minta dijauhkan. Amin.

Semoga ketinggian pun semakin naik

Till then, Salam Alaykum ❤️ 
December 31, 2017 / by / 21 Comments

21 comments:

  1. You're such a cute sister.. May he became a better person by staying there.. Anyways, Happy New Year to you.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin, thanks!

      Happy 2018 for you too ❤️

      Delete
  2. Selamat Tahun Baru 2018.
    Semoga dipermudahkan segala urusan. Diberikan kesihatan yg baik.
    Keep on blogging! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin! Selamat tahun baru 2018 & happy blogging juga buat awak ❤️

      Delete
  3. You're such a sweet sister! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm more to evil sister kot sebab kalau boleh nak menyakat dia 24jam. Haha. Anyway, thanks! Awk pun kakak/adik yang sweet juga ❤️

      Delete
  4. Mesti sayang sangat dekat adik ni. Bestnya heje. Saya bongsu and I love my sister too sbb layan saya dgn baik. Tpi bila dia dah kahwin huhu. Rinduuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha semestinya, yang bongsu kan mesti sayang lebih sikit dari yang lain-lain hehe. Ala lebih kurang sama la kes kita. Rindu kann? T___T

      Delete
  5. kita doakan yang terbaik buat adik bongsu ni. sayang kakak pada adiknya

    ReplyDelete
  6. of course rasa sunyi dan sayu je kan... dulu pun rasa mcm tu jugak.. my case, i y kat rumah kakak pulak dpt twran ke usm... lepas hantar kakak mendaftar... balik rumah tu asyik duk teringat kat kakak je...


    http://coretanmasalapangku3.blogspot.my/2017/12/masalah-sejagat-belajar-masak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunyiii sangat T__T. Tengok bilik dia pun asyik terbayangkan dia jeee T__T

      Delete
  7. Comelnya! When my brother went to boarding school I feel nothing lol. Kesian dapat kakak takde perasaan. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha okay la tu tak rasa pape. Sebab nanti takde la layan perasaan sgt macam si kakak hati tisu ni hahahaha

      Delete
  8. and tetibe rase "makin besar dah adik aku.." kan?

    ReplyDelete
  9. adik last biasanya susah akak n abang nak lepaskann

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tambah lagi kalau dah rapat gila dengan adik tuuuu T___T

      Delete