Wednesday, 9 March 2016

Huayu 3
March 09, 2016

Huayu 3

Yo what's up.

Minggu ini dah masuk minggu kedua aku kat sini survive untuk semester 5. Serious guwa cakap kat lu, banyak benda gila yang terjadi sepanjang dua minggu ni. Like baru dua minggu kot tapi dah ada yang hampir nak bergaduh lah apa lah. Ni baru minggu kedua. Aku tak boleh nak imagine apa benda lagi nak terjadi bila sampai week 14 nuu. Haih.

So, back to Huayu (Bahasa Mandarin), yesterday was my first class for Mandarin Level 3.

Jujur cakap, dah berkarat gila dah weyyy Mandarin aku. Mana tak berkarat, dah 4 tahun tinggal. Kau rasa kalau 4 tahun tinggal tanpa study balik boleh berkilat aja ke? Nope, confirm akan berkarat. Basic Mandarin macam tanya khabar, perkenalkan diri, umur berapa tu boleh lagi lahh tapi kalau dah masuk part duit, jam, makanan, minuman agak loading sikit lah. Duibuqi laoshi!

Berbanding paper core records  dan paper elek, rasanya paper 3rd language ni yang paling hardcore kot sebab aku kena study balik kesemua dari Level 1 lagi. Sebutan, nada semua dah kelaut dah. Let's make a group study gaaaais. Untuk perhatian; Fiza Subi Farah Wawa. Haha. Laoshi so far okayyyy, like okayy sangat-sangat. Kelakar pulakk tu. Teringat kat Wu Laoshi masa diploma pulakkk. 

Dah. Need to get some sleep now since it's 2:22 am right now. Walaupun kelas pukul 2:00 pm esok, haruslah tidur awal jugak, tak boleh nak buat macam kat rumah 4:00-5:00 atau lepas subuh baru nak nampak katil. 

K bai. Assalamualaikum :D


P/S: Since I'm back to student life right now, blog & blogwalking sedikit terabai. Insha Allah aku akan try cari masa. K gais.


5 comments:

  1. Saya pulak baru attend kelas korea. Since saya langsung tak tahu pasal vowel dan konsonan dalam korean membuatkan saya blur dalam kelas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok la kalau baru attend kira baru nk belajar. Saya ni dah belajar dulu tp bila nk mula level 3 ni jadi susah sbb semua benda dah lupa. Terpksa mula dari awal balik. Huhu

      Delete
  2. Hanniii..please teach me how to use Nuffnang !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Google je tila. Byk blog ado ajar gane nk buat. Tp senang jo. G website nuffnang, create acc, follow next2 step then copy paste code html tu. Dlm wbsite nuff tu pn dia ado ajar jgk.

      Delete
  3. Salam Cik,

    Saya Syahmi dari http://hidup.my/ dan ingin menjemput untuk review
    laman web kami. Kami sangat hargai jika Cik boleh review laman web kami.
    Cik boleh hubungi saya dengan maklumat di bawah.

    Terima Kasih.

    Syahmi
    syahmiruhaizat@gmail.com

    ReplyDelete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*