Friday, 12 February 2016

The Perks of Being Home | Ketupat Sotong

Tak Fauzi's clan lah kalau tak request ketupat sotong hasil tangan Umi terchenta dunia akhirat sekurang-kurangnya setahun sekali. Kalau tak anak sulung request, anak kedua kalau tak anak kedua, anak ketiga request dan begitulah seterusnya. Rasanya ni one of makanan yang kami satu keluarga betul-betul makan dan minat sebab biasanya akan ada yang tak makan la tapi ni dengan bongsu sekali makan jugok.

This is the perks of being home gais. Dapat merasa semua makanan yang kau nak. Balik kolej berapa minggu lagi takde dah nak merasa semua ni. Dalam mimpi je la (itu pun kalau mimpi, kalau tak?). Merasa makanan sama sepanjang sem adalah. Ngeri bhai bila ingat nak mula sem lagi berapa minggu ni especially bila pikir bab nak makan mende. Haha. Hargai moment moment semester break!

Terima kasih Umi! *xoxo*

February 12, 2016 / by / 2 Comments

2 comments: