Friday, 4 December 2015

Solemnization of Abe & Kak Yana
December 04, 2015

Solemnization of Abe & Kak Yana

Tanggal 14 November yang lepaih, maka dengan rasminya aku telah berkongsi abe dengan sorang lagi wanita dalam hidup dia. Kahkah, ayat gila betul. Takdak la, ayat yang betul adalah dengan rasminya abe aku telah selamat jadi laki oghang. Tahniahhh Abe!

Dengan sekali lafaz, Alhamdulillah Azliana bt Ismail dan Ahmad Faris b. Fauzi telah sah sebagai suami isteri. *hashtag Alhamdulillah*. Dia punya sebak bila abang kau lafaz nikah tu perghhh guwa cakap kat lu. Nak nangis macam wa pulak geng mak-mak padahal wa geng mak-mak jemah ja. Abe & Kak Yana diakadkan di Masjid Kampung Buluh, Kuala Berang pada jam 10:00 am. 

Congrats ma dear Abe & Kak Yana. Awkward jugak sebenarnya ada kakak ipar ni. Tambah lagi bila kau baru jumpa berapa kali dengan dia plus jarang berinteract. Masa ni satu ja aku pikir, harap dia boleh get along & sekepala dengan kami sekeluarga. Settle akad nikah pagi tu, kami balik rumah untuk prepare blaghok pulok. Aku tak tahu apa term dia dalam bahasa standard tapi kalau ikut kelate punya version, kita ore panggil blaghok ke rumah pengantin perempuan. Hehe. 


Sentuhan terakhir dari seorang abah kepada anak terunanya

Moment terakhir Abe as bujang with his girls

Sah! *mak is crying over here*




The hero with his girls + new girl

8 of us right now




Sorry for my not ready face. Haha



0 comments:

Post a Comment

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*