Wednesday, 27 April 2016

Tunda
April 27, 2016

Tunda

Hi there. Sorry for the hiatus. Kinda busy bila lepas mid-sem ni. Lecturer semua berebut-rebut nak buat test, submit assignment, visit untuk research and bla bla bla. Siapa yang busy gila lepas mid-sem tapi still berkesempatan nak update blog, guwa respect sama lu bruh. Aaaarait, back to main topic. Tadi sepatutnya ada ujian lisan Mandarin tapi suddenly Xiong Laoshi said that, 

"Laoshi lupa bawak senarai soalan, jadi test kita minggu depan ye."

Whole class be like, "Oyeahhhhh" bila laoshi cakap macam tu but there's me that unexpectedly sad with that news. It's not like, "Wooah dah full prepare lah tu sampai nak buat jugak test hari ini" but it's all about minggu depan busy like busy gila. Yes gila. Terlalu banyak benda nak submit dan present by next week dan serious talk, aku dah tak ada masa nak bukak hafal balik ujian lisan ni. Review kejap-kejap maybe yes tapi setakat review kau rasa kau akan ingat ke? Haaa nope for me. Senang cakap, kalau takat review tanpa hafal memang idoklah.

Harap minggu depan laoshi tak lupa lagi bawak soalan :D

8 comments:

  1. one of the best things for students bila cikgu tak jadi buat test or tak bagi homework

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap right tp jd tak best mana dah sebab kena time minggu busy. Haha.

      Delete
  2. Laoshi bnyk sangat niih makan semut.. Kui3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannnn. Haha.
      Kesian laoshi, tak pasal-pasal kena. Haha

      Delete
  3. hahaha sama lah kadang-kadang kecewa bila test postpone sbb malas nak study dah so takut lupa kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn. Malas study lagi sekali tu laa punca utama taknak tunda. Haha

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*