21.12.16

#help: Macam Mana Nak Daftar Iklan?

Salam Alaikum everyone!

Yes. I'm back for awhile. Short post je ni ha lepas tu back to life of final year student that extremely ovahhh busy. Serious, nasib awal sem tak busy kalau tak, budak rumah sendiri pun aku tak kenal rasanya. Busy melampau! So back to my main topic, tadi petang settle satu presentation final project dimana aku dan the geng perlu create satu blog for the purpose of the subject lah. Boleh usha blog itu disini Preeminent Business Recordians. The way aku design blog tu soooooooo budakkoko sangat. Haha. Dah cakap aku tak reti bab nak match warna so that's why end up background putih berseri juga jadi pilihan. 

Eh merapu lebih lak. Ok, sebenarnya our lecturer, Dr. Nurussobah ada tanyakan how she's going to make an advertisment dan boleh dimasukkan dalam mana-mana blog? Dr. ada minta aku godek-godekkan either Nuffnang boleh jadikan medium untuk dia daftar website dia untuk dijadikan iklan tak? Aku tak sure sebab yang aku tahu Nuffnang medium untuk blogger letak ruangan untuk iklan-iklan tu. Tapi macam mana nak register iklan-iklan tu aku tak pasti Nuffnang boleh ke idok.

Boleh ke tak eh? Kalau Nuffnang tak boleh, macam mana nak daftarkan iklan thru online? Ada suggestion tak? Yang pastinya benda tu tak berbayar. LOL. Aku tahu setakat ni Facebook Ads tu lepas tu tadi ada google keluar Google Adwords apa entah. Tapi tak pernah guna then tak tahu sama ada berbayar atau tidak.

Bloggers cantik dan hensem sekalian tolong boleh tak? Please tolong help me kalau-kalau tahu. Hehe. 

Tenkiu semua *wink

4 comments:

  1. google adsense pun ada kalau tak boleh guna nuffnang. usually malaysian blogger akan guna combination of both untuk dapat more money lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi awak, Madam kita tu nak tempatkan iklan dia bukan yg mcm utk blogger2 ni mcm nuffnang tu. Alaa tak reti nak explain melalui ni. Jd mcm berbelit dah ayat. Haha

      Delete
    2. haha.. I got your point.. Actually, some of the famous ones would have a section for an advertisement.. Diorg akan jual the slot according to their own price.. ^^

      Delete
    3. Ouh ya ke? Haaa tenkiu awak! :)

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*