Majlis Kesyukuran Zulaiha & Azlan

14.8.16

Tak pernah-pernah ai pi kenduri kahwin sampai ke Tumpat tapi sebab classmate dip punya pasal, relakan hajo. Itu pun nasib baik sebab ada geng TLG juga yang nak pi, kalau tidak memang idok nak sampai sana. Sepanjang perjalanan ke sana kami dalam kereta searching for pengantin's house more like, 

"Betul ko jalan ni?"
"Belok kiri ko kanan ni?"
"Mana sekolahnyo takdok pun?"
"Haaa tuuu tanyo pakcik tu"

Lepas bersusah payah belok kiri belok kanan, masuk lorong tu lorong ni, jumpa segala simpang dan cabang, sampai juga kat rumah pengantin. Paling bengong bila sampai je daerah Tumpat, Saroh & Mektin started to interact in Kelantan-Siam slang. Sampai sana dalam 3 lebih nak pukul 4 macam tu, makan-makan then bergambor. Sis pakai outfit raya ritu je sebab last pakai pun raya hari tu jugak. Takkan nak bior berhabuk dalam almari tu je kan. Haha. 

Sebab pose hearteu tangan tu kena mark suka layan kdrama haha

Paksa bride suruh buat pose "opocot-mak-kau-terkejut"

Dulu si Ady ni pernah kami boikot secara senyap sebab dia ni jenis "rajin" nawww. Aku ingat lagi masa tu kelas Math (well OM dulu belajar Math okayyy hahaha), boleh dia pi cakap kat Miss Math (Miss Amirah actually tapi kami sesuka hati bagi nickname "Miss Math") pasal homework yang Miss bagi sedangkan masa tu Miss tak ingat punn. Kalau kami siap homework tu takpa, tapi jadi berangin sebab tak siap. Haha. Bengong. 

Zaman muda remaja gais, jangan dikisahkan sangat. 


Ouh btw, pengantin dah tukar outfit bahagian kain. Serabut katanya kain meleret-leret. Pengantin lelaki pun sama, dah tukar pakai baju melayu akad nikah ja. Bergambar lak iolls bergambar dengan pengantin perempuan je sebab pengantin lelaki kalut duk basuh periukk kat belakang. Haha. Just kidding. Dia duk melayan tetamu kat bawah, kita orang cilok Ady naik rumahh bergambar sat. Haha. 

Lastly, congrats Ady & Azlan. Semoga dikurniakan Ady Jr & Azlan Jr yang comel-comel :)

Ai pinjam pelamin orang je, tak mampu nak naik pelamin sendiri lulz

You Might Also Like

6 뚱

  1. haha. mcm2 kisah kan dulu2. meriah je korang ni. yg Ady ni pun lawaa je pengantin nya. btw congrats to Ady:)

    ReplyDelete
  2. berseri je tengok muka pengantin tu.. heee awak pun comel je..

    ReplyDelete
  3. tahniah buat pengantin... awat tak minta sent location je boleh guna maps g cari umah pengantin tu...

    ReplyDelete
  4. congrats to the bride.pelamin tu cantiknyaaa hashtag goals ahaha

    ReplyDelete
  5. comeynyaa adi and friends.
    ta lama lagi mek hani plak atas plamin.

    ReplyDelete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*