Feed The Homeless

11.5.16

Assalamualaikum. Hai.

Currently tengah mood happy blogwalking gituh since aku punya jadual hidup dah back to normal lepas 3 minggu tidur pukul 4-5 pagi gara-gara test. TIGA minggu okay TIGA. Mana yang baru nak stress sebab test tu tak payah kecoh sangat sebab aku dah 3 minggu hadap test non-stop. Ok, al-kisah tadi dapat WhatsApp dari Mektin dalam kita orang punya group. Baca tak habis lagi tapi bila nampak je tajuk event tu terus laju taip,

"Nak join"

Yes, tersangat nak join tapi bila tengok balik tarikh program rupanya hari Rabu (25 Mei 2016). Kelas 3rd Language hoi Rabu tu, tak mempunyai kekuatan iolls untuk ponteng. Aku suka program sukarelawan macam ni tapi masalahnya, iolls tak tahu mana nak mula untuk menglibatkan diri dalam dunia sukarelawan ni. 

So back to "Feed The Homeless". It is an event organized by pelajar Sarjana Pengurusan Sistem Pejabat, Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Shah Alam. Geng Master ni uolls. Iolls iz suddenly rasa kecikk sebab degree pun tengah struggle lagi ni nak habiskan. Eh tetiba pulak nak rasa kecik bagai. Keke. This event will be held this 25 May, bertempat di Sekitar Bandaraya Kuala Lumpur. 

Actually the main highlight dalam message tu adalah untuk mengajak mana-mana individu yang sudi untuk memberikan sumbangan sama ada dalam bentuk wang, makanan, pakaian, minuman, telekung, sejadah, kasut, buku dan lain-lain. Ini je termampu tolong sebab nak join dah tak mampu. Haish, how I wish Laoshi suddenly nak cancel kelas on that day. Kau rasa? Memang tidakk lah Laoshi nak cancel kelas.

"Their struggles are real. Their options are limited."

dphotographer

Anyone interested? Boleh hubungi ,

Muhd Afiq - 019 480 2986
Siti Mariam - 013 615 6096

You Might Also Like

2 뚱

  1. bestnya kalau boleh join T_T teringin nak join aktiviti macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same here. Teringin jgk nak join event2 mcm ni. Kdg event macam ni akan buat kita lebih bersyukur dgn keadaan kita berbanding mereka yg xbernasib baik T_T

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*