21.5.16

"Believe in yourself"

Meet Sir Padil. 

The craziest funniest and sengaliest? lecturer ever. Like, I've found with some funny lecturers but no one can beat Sir Padil tho. Oh, his name is Sir Fadil Nor. Haha. Kalau tanya budak elektif kat sini yang amek paper system, confirm berebut nak masuk kelas Sir Padil. Ada sampai merayu-rayu kat Sir padahal quota dah penuh. Haaa penangan Abang Dil. Haha.

Kelas semalam memang sengal betul sebab Sir Padil ter-over sbuat lawak. Like dia selalu je buat lawak, tapi semalam over naw. Dalam lawak dan sengal sir, satu benda aku respect kat dia. Dia selalu bagi nasihat kat kami especially bab belajar.

"Kenapa nak stress belajar? Kenapa nak stress buat assignment? You still young, enjoy your life tapi jangan enjoy ke arah benda yang mengarut lah. Jangan stress-stress. Kalau stress, mati." 

Ayat keramat dalam kelas kami, "Jangan stress nanti mati". Don't take our ayat keramat tu as serious matter, memang ajal maut ketentuan Allah, tapi sir just nak jadikan benda tu sebagai satu dorongan supaya kami jangan stress. Hehe. Cerita dan pengalaman Sir pun kinda penyuntik semangat juga untuk aku berangan nak sambung master kat oversea.

Macam mana student bengong-bengong, duduk dalam kelas seat belakang tidur je (ini menurut sir sendiri eh, bukan aku yang tambah) boleh success degree then sambung Master kat luar negara. Sir sendiri pun encourage kami untuk sambung master dan kalau boleh sambung kat luar negara. Ha, let's do it like sir. Belajar bengong-bengong pun boleh dapat Master kat Aussie. Ayeah!

"We all believe the power of imagination. Believe in yourself, Insha Allah! Be smart, work smart. Enjoy yourself. Don't become hamsters. Kill themselves when stress. 
Over stress = silence killer" - (Sir Fadil Nor, 2016)

This is him and the angelic wings was requested by him when he make some "angel" pose masa kelas semalam. Masa tu dia tengah cerita pasal orang kita yang sombong dan yang tak sombong masa dia belajar kat Aussie. Dia pose angelic tu sebab nak bagi tahu yang he's the one who tak sombong, baik-baik, innocent gitu. Hadoi pening layan sir ni.

.
.
.
.
Let's believe in yourself and aim for something that no one ever thinks that you can do it!

15 comments:

  1. The power of mind.. sentiasa set fikiran positif semua benda akan jadi positif.. dan sentiasa bersyukur..


    Blogwalking sini, jemput singgah baca artikle ini ye

    Faktor Trafik Blog Turun site...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betuuul!

      Ty bw sini. Nanti singgah sana :)

      Delete
  2. Seronoknya lecturer sporting mcm ni. I have one. Miss Marni. She is the best ever lecturer! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, seronok sgt! Guess that everyone must have their own fav lecturer yg sporting, satu kepala habis dgn student :)

      Delete
  3. wah, must be fun to have such an awesome lecturer! :)

    ReplyDelete
  4. Kadang kita xsuka satu subjek tp bila dapat lecture yg bg menarik dan menyebbkan kita happy belajar, secara tak sengaja kita akan suka dgn subjek yg kita belajar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Kalau ikutkan subjek yang sir ni kinda boring jugak sebab semua theories tp sebab lec best ajar, subject pun jadi best. Hehe

      Delete
  5. wah... best dapat lecturer yang sporting, kelakar n bagi kata-kata semangat dekat student :)

    ReplyDelete
  6. You got a one awesome teacher. Count yourself lucky.

    p/s: semoga budakkoko dapat buat master di obesi. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woahhh. Thanks for the doa. Aminnn!

      Delete
  7. wahh what an awesome lecturer! lucky you! :)
    anyway, its true don't be too stress, insha Allah everything going to be run smoothly.
    wish you all the best. :D

    ReplyDelete
  8. dpt lecturer sporting mmg super duper ohsem sangat.... =)
    Teringat lecturer nama dia Dr.Zulfa, sampai skrg walaupun da kerja msh contact lg. Apa pun, positif kan diri okay dear. =) Tamo stress stress. hehe May Allah ease everything.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh bagus2. Dah kerja pun masih contact dgn lecturer. Tu la, kdg tu sbb dy sporting, kita nak contact pun tak segan :)

      Insha Allah, tak stress2. Tgh manage masa leklok tak kasih stress. Haha. Yup, Amin!

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*