Thursday, 14 April 2016

Early Birthday Celebration #UmiTurns56

Early birthday celebration for big mem, Puan Suriah Yaacob!

Happy birthday in advance cinta hati! Sepatutnya 21 hb ni baru betul-betul #UmiTurns56 tapi since Sabtu ni hari last kami kat rumah, kami decided nak sambut awal lah. It is our biggie sisturh's idea actually, Kak Ina. We decided to surprised our big mem bila dia balik dari kerja. Tutup semua pintu rumah then bila Umi masuk je, tadaaaaaa *nada Minions*,

"Happyyyy birthdayyyy Umiiii!"

Umi punya reaction  be like, "Wahai anak-anakku, hari jadi Umi lambat lagi, bakpo sambut ni? Korang tertukar tarikh ko gapo ni?" Haha. Maaf atas sebarang kekurangan Mi! Nanti bulan 5 ni kita sambut balik kasi havoc havoc gitu dengan geng birthday girl bulan April yang lain, Kak Ina & Kak Yana :)


D.I.Y birthday card from us, Kak Iroh, Aghah & Aime. Jimat bajet uolls, do-it-yourself jo mampu. Berbekalkan kertas A4 putih, pen, pensil warna & crayon Aime. Kinda buruk birthday card evahh tapi ikhlas dari kami bertiga Umi. Hehe.


D.I.Y crown kekonon nak buat crown untuk birthday queen tapi macam topi chef daaaa pulakk jadinya. Konon nak kelainan la kan tak nak buat topi birthday, nak buat crown sekali jadi macam topi chef. Hampehhh. Sorry for that Umi!


Orang kata kalau nak bagi hadiah, bagi something yang boleh memberi manfaat kepada penerima dan pemberi. Maknanya bila dia guna hadiah tu, dia dapat manfaat, kita pun dapat pahala. Gituhh. Makanya, buku untuk Umi dari kami bertiga. Semoga bermanfaat Umiku :)


Birthday cake from  Aini Homemade Cakes. Kek vanilla berkrim topping with blueberry + strawberry. Call/WhatsApp 017-5548302 untuk order! Thanks juga sebab meng-COD sampai ke depan rumah. Next birthday, Insha Allah akan repeat order lagi :)


Again, happy birthday in advance bonda!
Xoxo
April 14, 2016 / by / 2 Comments

2 comments:

  1. comel nya DIY kad tu... ! I'm sure your umi super duper happy. (^_^) Hehehe... Happy birthday in advance too buat umi awak. Smoga di panjang kan umur. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Terima kasih. Insha allah harap2 dia betul2 happy. Hehe. Amin ;-)

      Delete