20.2.16

UNISA Saffiano Sling Bag

Arrived few days ago. Sankyu beloved sisturr, Kak Ina for this bag. Err, handbag? Or sling bag? Ok what ever, asalkan bag yang boleh disumbat macam-macam. Woman right? Dalam bag regardless any type of bag, segala benda omakkauu dicampaknya dalam tu. Betul dak? Mengakuu cepat! Haha.

Hakak aku ni, kalau nak dia belanja bendalah macam ni agak payah sikit. Aku dapat bag ni pun sebab she got rewards for her work performance kat Neilsen. Selain dapat award, dia dapat debit card USD150 but cannot convert into money lah. Haiyaaaaaa. Last, dia suruh masing-masing pilih barang thru online.

As for me, aku nak backpack sebenarnya tapi memikirkan usia dah tua, aku pilih bag yang gegirl/wewoman sikit lah. Bila dah tua ni, kawan kau ramai yang dah nak kahwin. So bila nak attend "bekwoh" kawan kau, kau kena ada handbag! Tak best lah melenggang bawak hadiah, handphone, purse jo. Seghabuuut banyok-banyok bendo kat tange tahu dok?

Jenuh memilih sebab handbag bukan minat aku. Cari punya cari jumpa jugak, bag from UNISA. Tak tahu betul ke dak, aku tengok kat bag tu tulis UNISA, so aku tulis UNISA jugak dalam ni. Iolls tak tahu pasal brand handbag, jadi jangan tanya lebih-lebih. Bag ni nak buat sling boleh nak pakai style mak-mak datin pun bolehhh. 

Lagi pun, aku ni ganas. Tak boleh nak pikul handbag kat sebelah bahu, asyik nak jatuh je tali handbag tu. Aku lagi selesa sling aje bag tu. Senang der.


Errr, tu je lah kot bebelan mengarut lagi takdak point malam ni. Ouh haah, sorry la for the big like very big picture. Tak tahu kenapa tetiba rasa nak membesarkan segala benda dalam blog ni. Font dah dibesarkan (sikit), gambar pun dah kasi besarkan size dah semuanya. Eh tak semua jugak, bergantung pada gambar. 

Faktor usia mungkin, rasa tak heaven tengok benda-benda kecik. Lewls, cakap macam dah masuk 50 something. Dah bosan dengan gambar besar nanti, aku tukar balik kepada medium size. Tak caya tunggu je lah nanti. 

K lah. Bye. Assalamualaikum.

6 comments:

  1. mmang beg sling lg selesa dipakai hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa i know right.
      Senang dan selesa. Haha.

      Delete
  2. Saya tak suka bawak handbag sbb rasa mcmpelik. Budak ganas pakai handbag.. Haha .. Lebih suka bawak backpack tak pun sling bag. :D btw, beg tuuuh cantik . nanti kalau tak minat dah, boleh laa pass dekat sini .. Hohohho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, budak ganas macam kita memang tak boleh pakai handbag. Pelik awkward gilaaa. Haha. Insha Allah boleh aje kalau keadaan masih elok time tak minat tu.. Hihi

      Delete
  3. wah best nya someone sponser a bag <3
    Fifi pun ada satu bag brand Unisa kat umah tp blum penah guna lagi
    sebab most of the time semua benda masuk dalam bag laptop :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Best kali ni je. Bila pulak nak merasa tak tau la.
      Haa, sama la dengan fifi cuma ni sebab bag laptop tu dah tak muat sangat dah nak sumbat barang, tu memerlukan sling bag satu lagi. Hehe.

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*