10.2.16

Chef Payeh Junya

Bila anak teruna (suami orang boleh panggil teruna lagi ke?) Fauzi Clan nak memasak, kita bagi je.

Jangan halang langsung. Biar gegirls ni goyang kaki layan ceghita Kak Marr & Cinta Si Wedding Planner pulak. Menu yang Abe nak masak kat kita orang, ayam masak merah + sayur campur goreng. Kalau nak ikutkan takde lah woww mana (well ingatkan nama masak ikan stim ka) tapi tak apa asalkan yang gegirls tak payah masuk dapur hari ni. *evil laugh*

Baru nak aman layan deghama kat tv, Chef Payeh Junya dah bising memanggil itu ini. Bawang kat mana lah, penapis kat mana lah, pisau mana yang tajam, cili boh nak guna yang mana lah dan macam-macam lagi. Hadoi, kecoh satu rumah bila Abe nak masak ayam masak merah & sayur campur goreng (je pun).

Too bad Kak Yana takdak sekali. Kalau tak boleh tumpang gelakkan lakiii dia ni. Haha.

So here's the result.

Ayam masak merah & sayur campur goreng by Abe, gulai/kari terung by Beloved Umi, telur dadar goreng by me *smirk smile* and side dishes, petai jeruk & budu. Simple menu tapi kalau dah makan berghamai-ghamai dengan family, meriah tu macam jamu nasi Arab.


Mem"bahan" chef dalam group family. Haha.


P/S: Payeh Junya tu nama komersial dia kat FB. Haha

2 comments:

  1. aduuuuuu demoooooo. pandai mana tulis 가족?? ㅋㅋㅋㅋ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bare blh Google boh. Ctrl+C & Ctrl+V ajo. Haha

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*