25.12.15

Bila Nak Jadi Kenyataan?

Since I've got nothing to do even sepatutnya aku dah boleh berjinak-jinak bukak nota Appraisal, tukar DP WhatsApp merupakan kerja yang paling rajin aku buat. Me changing ma WhatsApp DP to this picture (sila rujuk gambar dibawah), then here comes my another geng-"asyik-asyik-topik-nikah", Ummi asked me,

"Bila nak jadi kenyataan macam DP WhatsApp tu?"

Anytime Ummi!! Anytime! Cuma jodohnya takdak lagi. Haha. Start je Ummi tanya macam tu, maka bermulalah episode meroyan kami. Tak boleh meroyan face-to-face, dalam WhatsApp pun jadilahhhh kan Ummiii hoi. 

"Bila kita nak kahwin? Mana jodoh aku? Untunglah orang lain dah kahwin, dah dapat baby bla bla bla." Ini lah ayat-ayat yang selalu kami duk meroyan-royankan. Aihh.

Gila betul. Haha.

Tapi, dikala mulut meroyan menggila cakap nak itu ini, sebenarnya diri ni tak ready 100% pun lagi. Biasalah, aku dengan geng, meroyan je lebih walaupun masing-masing sedar diri tak layak lagi nak berumah tangga. Kahkah.

Jadi untuk persoalan bila nak jadi kenyataan tu aku rasa lambat lagi. Daripada pikir jodoh, baik aku pikir pasal benda lain dulu, ye dak? Kalau nak sangat gambar kat bawah ni jadi kenyataan, snap dengan baby orang lain pun boleh dak? Haha.

No comments:

Post a Comment

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*