19.7.15

#SHRMZB1436H

Hola.

SHRMZB from me and ma family. Eherm, wait up. 

SHRMZB?

It's Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin actually, in short form.

Alhamdulillah. Just like Ramadhan, tahun ini masih diberi kesempatan jugak untuk merasa Eid Fitri. Tak cliché lah raya kalau tak minta maaf kan? LOL. Jadi, andai ada terkasar bahasa, segala salah dan silap, saya pohon keampunan dan kemaafan dari pihak awak semua. Salam kosong-kosong orait baebeh!

Tahun ini tak buat biskut pape walaupun ada niat nak buat Chocolate Chips, Cornflakes Madu & Semperit. Dah usulkan 'proposal' kat Big Mem tapi kena reject sebab Abe & Kak Ina dah beli biskut(s) raya. End up aku buat popia gulung ja.

Ok move on with raya setories.

Sejujurnya, raya tahun ini lil bit dull actually.

Main reason adalah sebab mak-mak sedara dan sepupu sepapat yang super havoc, sekepala, segila-gila tak balik. Ma first day of raya boleh dikatakan duduk kat dapur buat air, hidang untuk budak-budak yang datang mintak duit raya. Eh salah, yang datang beraya. Balik ja dia orang, hadap tv. Dia orang datang, buat air balik then hadap tv balik.

Like again, again and again.

Second reason, not feeling well mahhh. Disebabkan 2-3 hari sebelum raya, aku dah berperang sakan dengan debu, cuci itu ini, sapu itu ini, basuh karpet bagai, maka merasalah penangan demamnya di hari raya yang penuh bermakna ini.

Tapi tak pa lah. Tolong mak ayah kemaih rumah tu kan baguih. Kesian kat depa, balik kerja penat-penat takkan nak kemas rumah pulak. Anak ada kat rumah buat apa kalau tak tolong kemas rumah, tolong masak? Melingkar atas katil macam ular sawa? Sampai bila mak ayah nak jadi 'orang gaji' layan kau itu ini sedangkan kau dah cecah 20-an?

Alamak. Dah terlari topik. Maaf atas bebelan tersebut.

Back to raya stories. Raya pertama duduk rumah melayan tetamu, raya kedua pun duduk rumah melayan demam. Sepatutnya raya kedua aku pi beraya kat Bachok, tapi tak larat punya pasal, duk hadap tv kat rumah ja la. I guess raya ketiga, keempat, kelima, keenam and so on pun sama je la. Hadap tv ja la wey since I'm not typical type of pergi-beraya-rumah-kawan person. 

That's first main reason actually. Second reason coz imma too loser too drive a car or even ride a motorcycle. 


Yeah, Imma loser.

"I'm a loser, loner.
A coward who pretends to be tough" 
(Big Bang, Loser)

Till second day of Eid, itu ajalah ceghita aku.


No comments:

Post a Comment

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*