Saturday, 10 January 2015

Misi Mencari Remis
January 10, 2015

Misi Mencari Remis

Minggu lepas, disaat dan ketika orang sibuk berfinal exam, aku sempat larikan diri dari cengkaman final exam dan juga dari terpenjara di Kolej Jasmine ni. Wahh ayat. Ramai yang ingat paper aku start 7hb padahal sebelum touch down kat bumi Kelate, aku dah lepas pun 1 paper, cTU553. Tak tahan sangat der nak balik, tu guwa balik jugak.

Alkisahnya balik kampung haghi tu, Umi ada cakap Mok Dah bagi tahu yang kat Bachok sekarang banyak remis. Me and ma sista dan super duper excited. Mana taknya, last pengalaman pergi pantai cari remis tak silap aku masa zaman-zaman sekolah rendah dulu. Zaman innocent tahap pakai baju dalam seluar, bajet-bajet free hair lagi masa tu. 

Ma precious family time bermula dengan melawat 'mangsa banjir' kat Dengir. Lolz. Mangsa sangat. Umi ajak pi jalan-jalan kat rumah Kak Ba, since Ma pun ada kat sana so berjalan lah nok kiteee. Makanya, kat sinilah bermulanya sesi ajak mengajak untuk buat small gathering esoknya sambil cari remis. So, here's the result;








0 comments:

Post a Comment

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*