14.9.14

Himpunan Solidariti Ummah: Fight For Gaza.

Siapa yang join sama program ni semalam, put your hands uppp! Haaa, semangat. Keke. Alhamdulillah, berkesempatan untuk join program HSU. SubhanAllah, terdetik satu perasaan yang tak dapat digambarkan bila dapat menyertai HSU semalam. Rasa gembira, sebak, sedih, teruja, semua sekali bercampur. Mula tu macam teragak-agak jugak untuk join program ini tapi Alhamdulillah, sekali dah join rasa macam tak nak balik lagi, nak duduk je dalam stadium tu semalam. Keke. Thumbs up buat penganjur yang berjaya mengumpul lebih 10K rakyat Malaysia!

Bila dalam ramai-ramai yang berkumpul semalam,aku jadi rasa rendah diri sebab ada makcik-makcik dan pakcik-pakcik yang memang dah tak larat sangat tapi masih turun padang sertai HSU demi menunjukkan sokongan pada Gaza. Aku yang 22 tahun ini pun baru nak berjinak-jinak melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti macam ni. Yeah right, sebelum ini hanya mampu RT, share status-status melalui laman sosial tapi sekali bila dah turun padang berkumpul dengan yang lain-lain, rasa semangat tu mengatasi segala-galanya even perasaan penat.













Lagi gambar pasal himpunan ni boleh usha kat FB Himpunan Solidariti Ummah & Aman Palestin. Link video penuh yang live streaming tu pun hadooo!

2 comments:

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*